Наградиха Ангел Кодинов за среброто на световното

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС Ангел Кодинов за сребърния му медал на 500 м едноместно кану от Световното първенство в Сегед, Унгария.

21-годишният български състезател остана на по-малко от секунда от първото място в дисциплината. През 2019 година Кодинов спечели и два бронзови медала от Световното първенство до 23 години.

Красен Кралев поздрави ссъстезателя за големите постижения и му пожела още бъдещи успехи. Двамата обсъдиха плана за подготовка на кануиста в олимпийската година, като министър Кралев пое ангажимент тя да бъде напълно обезпечена от ММС.

Ангел Кодинов сподели пред спортния министър, че голямата му цел е спечелването на олимпийска квота за Игрите в Токио.

Състезателят ще има възможност да направи това по време на два квалификационни турнира през месец май следващата година в Германия и Чехия. На Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година Кодинов беше най-младият участник в българската делегация.

През октомври кануистът ще участва на Световното първенство по маратон в Китай, което ще помогне за подобряването на издръжливостта на състезателя. Кралев връчи почетен плакет и на бащата на Ангел Николай Кодинов, който отговаря за подготовката на кануиста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.