БНТ предава Балканиадата по лека атлетика

БНТ 3 ще излъчи надпреварата на най-големите български атлетически звезди с над 500 състезатели на балканския шампионат.

Първенството ще бъде отразено в преки предавания от Правец на 2 септември от 17:00 ч. и на 3 септември от 17:30 ч.

В състава на България ще бъдат олимпийската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева, звездата в спринта Ивет Лалова, европейската шампионка в зала в тласкането на гюле от март т.г. Радослава Мавродиева, 4-ят от това първенство и шампион от световните студентски игри Тихомир Иванов, Габриела Петрова – сребърна медалистка от европейско първенство в зала на троен скок, световната шампионка за девойки в тази дисциплина Александра Начева и др.

Балканиадата ще е една от последните възможности за покриване на нормативи за световното първенство в Доха /28 септември – 6 октомври/. Тази година за първи път Правец ще бъде домакин на балканското първенство по лека атлетика.

Надпреварата, която ще се проведе на 2 и 3 септември, ще събере над 500 участници от 20-те държави-членки на Асоциацията на балканските атлетически федерации /АБАФ/. В последните години АБАФ далеч надхвърли географските си граници, като включи в редиците си редица страни извън полуострова, като Украйна, Кипър, Израел, Грузия и др. Това от своя страна прави балканските шампионати едни от най-силните първенства в календара на Царицата на спортовете.

Балканско първенство по лека атлетика – 2 септември, 17:00 ч., 3 септември, 17:30 ч. по БНТ3!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.