Ивет Лалова: Мадрид ми носи късмет!

Снимка: Reuters

В неделя Ивет Лалова направи най-силното си бягане на 100 м от 2013 г. насам и спечели втора квота за олимпийските игри в Токио 2020 след тази на 200 м.

С време 11.08 секунди на финала в Мадрид тя победи действащата световна шампионка Тори Боуи и покри норматива в дисциплината за световното първенство в Доха по-късно тази година.

Тези 11.08 сек са най-силните на 100 м за Лалова от 2013 г. насам, когато тя имаше 11.04 сек. През 2015 г. пък тя за последно слиза под 11.10 сек.

Следващият старт за Ивет е в Правец, когато тя ще стартира на 100 м и 200 м на Балканиадата за мъже и жени.

През май месец най-бързата ни спринтьорка триумфира на 200 в в Осака и си спечели правото да участва за пети път на най-големия спортен форум.

Лалова благодари за подкрепата в Мадрид чрез срециално видеобръщение.

“Здравейте от Мадрид! Един емблематичен и явно много късметлийски град за мен, където вчера вечерта бягах за олимпийска квота на 100 м и норматива за световното първенство в Доха през тази година. Невероятен стадион, невероятен турнир, прекрасна организация. Една много, много ентусиазирана и щастлива публика, сред която имаше и много българи за моя изненада. Имаше и много български знамена. Благодаря много! Надявам се да ви видя в Правец след точно една седмица на балканския шампионат”, каза Ивет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.