Владимир Зографски откри сезона в Закопане

Снимка: REUTERS

Владимир Зографски завърши на 44-о място в състезанието от лятната верига по ски-скокове в полския зимен център Закопане.

Българинът скочи 114.5 м. и с 86.6 точки не успя да се класира за вторите скокове, където попадат първите 30. Това беше първото състезание за новия сезон за Зографски.

Надпреварата в Закопане се проведе при много силен вятър, като на няколко пъти беше спирана. В крайна сметка за радост на домакините победата отиде при поляка Камил Щох.

Той преодоля 137.5 в първия опит, а при втория се приземи на 132.5, което му беше достатъчно с 250.8 точки да триумфира. Втори само на 7 десети се нареди друг поляк – Давид Кубацки, със скокове от 138 и 134.5 м. На трета позиция остана японецът Юкия Сато, който с първия си скок постави рекорд на надпреварата от 145 метра.

Във втория обаче Сато се приземи на 131 метра и остана на 1.5 точка от Щох. В първата осмица попаднаха още японецът Наоки Накамура, Килиан Пайер от Швейцария, Пьотр Жила от Полша, словенецът Тими Зайц и друг поляк – Якуб Волни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.