Григор Димитров: Защо да не започна от Мексико един по-добър сезон?

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров вярва, че може да рестартира сезона си в мексиканския курорт Лос Кабос, където тази нощ ще започне участието си на турнира от сериите ATP 250.

Българинът ще се изправи в първия си мач срещу Стийв Джонсън (САЩ).

„Развълнувам съм, защото очевидно досега нямам най-добрата година. Но запазвам своята положителна настройка всяка седмица, в която се състезавам. Така че защо да не започна от тук един по-добър сезон?

Подкрепата, която получавам с години в Мексико, ми помогна да играя по-добре и да се наслаждавам повече. През сезона пътуваме и играем около 30 седмици, доста натоварено е, така че винаги е приятно, когато можеш да дадеш нещо на феновете си и засега това е прекрасно.

С Джонсън се от доста време, а когато прекарвам време в Калифорния тренираме много. Виждаме се почти всяка седмица в тура, с доста от играчите сме играли много пъти, тъй като съм част от тура вече 10 години, така че ми се налага да повтарям мачовете с доста от момчетата.

За първи път съм в Лос Кабос, за да играя тенис, така че се радвам, че имах няколко свободни часа, за да се установя и да почина, да се насладя на гледката.

Организаторите са свършили невероятна работа около самия турнир. В някакъв смисъл дори не изглежда като турнир, което е много приятно“, коментира пред сайта на турнира Димитров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.