Ивет Лалова с покана за всички турнири от Диамантената лига

След страхотното си начало на сезона с постижение от 22.55 секунди на 200 метра Ивет Лалова е получила покани за всички турнири от Диамантената през лятото на 200 м, а и за повечето на 100 м.

С постижението си в Осака от 19 май Лалова е втора в европейската ранглиста за сезона в дългия спринт, като преди нея е само шампионката на континента Дина Ашър-Смит (Вбр) с 22.18 сек. Българката е в Топ 12 и на световната ранглиста, като пред нея, освен британката, има само представителки на САЩ и Ямайка.

„Очаквах този резултат, сподели Лалова при награждаването си за спортист на май в анкетата на Пресклуб „България“. – Тренировките показват какво може да реализираш, но и в спринта винаги има риск.“

Следващият старт за спринтьорката ни е на диамантения „Префонтейн Класик“, който тази година по изключение ще се проведе в Станфорд, а не в Юджийн. Състезанието е в неделя и Ивет ще бяга 200 м.

„Имам дълъг път до световното първенство до Доха. След тази Диамантена лига вероятно ще потренирам около две седмици. В плановете ми са и европейското отборно първенство, както и Балканиадата в Правец през септември, добави още Ивет. – Трябва умно да подхождам към плана си. След Диамантената лига в Стокхолм, където бягахме на 8 градуса, получих мускулен проблем, който трябваше да разрешавам в движение. Сега съм добре.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.