Армен Назарян: Победите на Еди са в името на България

Старши треньорът на националния ни отбор по борба в класическия стил и двукратен олимпийски шампион Армен Назарян сподели пред bTV, че успехите, които големият му син Едмонд постига, са в името на България.

17-годишният талант вече е двукратен европейски златен медалист при кадетите, а след месец ще опита да спечели световната титла, след като през 2018-а остана с бронз.

Турнирът на планетата при 18-годишните ще се проведе в София от 29 юли до 4 август.

„Той доказа, че в Европа е номер 1. Като гледам как тръгна смятам, че може да надмине моите успехи. Аз тръгнах от 18 години. Той сега е при кадети, следват младежи и мъже. Доста е успял. За всеки родител е мечта синът му да тръгне по неговия път. Той има голямо сърце, воля, хъс и характер.   Винаги мисля, че времето ще ни стигне. Това е борбата. До последната секунда не може да се радваш, а като чуеш свирката на съдията. Той не се отказва. Дори когато губи, не се отказва да се бори. Това сигурно от мен идва, и аз съм имал такива срещи. Гордея се, че той прави всичко за себе си, печели за България и за семейството си. Дава всичко от себе си. Пожелавам му още и още успехи. Да мине при мъжете, да стане шампион и да се гордеем с него“, сподели Армен Назарян.

Самият Едмонд пък признава, че майка му Инга, която първоначално не е била особено съгласна той да тръгва по стъпките на баща си, му вдъхва кураж преди всяко състезание.

„Супер се чувствам, че успях за поредна година да спечеля европейската титла. Ще се стараем винаги да вдигнем българското знаме на всички състезания.   Дядо ми (б.р – по майчина линия, който е дългогодишен президент на федерацията по борба на Армения) винаги ми казва, че ми е талисман и трябва да е в залата, когато аз се боря, защото ми дава късмет и вярва най-много в мен. Той ми дава положителна енергия. Той ми показва от своя опит и като ставам шампион, ме награждава.   Майка ми от душа се гордее, че успях. Разбра, че от мен може да стане шампион. Тя не разбира от борба, но ми казва:

„В последните моменти, ако губиш, помни, че ти казвам да дадеш всичко от себе си“, споделя големият син на Армен Назарян, чийто брат Гриша също може да тръгне по техните стъпки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.