Едмонд Назарян: Баща ми ме е учил да се боря само за злато

„Много съм щастлив, защото тази титла спечелих доста по-трудно от миналогодишната – заяви Едмонд Назарян, който на първенството по борба в Италия ликува за втора поредна година с европейското злато при кадетите. – А след като спечелих инфарктния четвъртфинал, в който губех с 0:7 от азера и успях да обърна резултата в моя полза до 7:7, бях сигурен ще се взема златото.

Всъщност на това първенство дойдох именно за титлата, друго не ме устройваше. Така ме е учил моят баща. Затова се амбицирах, проявих характер и се радвам, че отново успях да зарадвам България със златно отличие. Следващата ми цел е световното, което ще бъде в София в края на юли. Надявам се и тогава да бъда на най-високото стъпало на стълбичката.”

Назарян младши ликува с титлата в категория до 51 кг, като на финала вйв Фаенца победи с технически 10:0 туш турчина Барис Ербек за 2,38 мин. А това бе дебют за Едмонд в по-горната категория на голямо първенство. През миналата година той стана шампион при 45-килограмовите.

„Сега се радвам дори повече, отколкото на моите успехи като състезател – заяви леко прегракнал Армен Назарян. – Голямо напрежение беше. Защото виждам, че Еди върви по моите стъпки, и прави всичко, което му казвам. Ощетиха го на четвъртфила той губеше с 0:7, но появи голямо сърце и успя да спечели тази битка. След това бях сигурен, че ще стане шампион. Сега на това първенство беше доста по-трудно, защото азери, турци, например, са по-големи на възраст и дори вече се борят при юношите.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.