Мария Гроздева: Спечелих олимпийската квота в най-силното състезание

Мария Гроздева ще участва за рекорден седми път на олимпийски игри. Тя дебютира в Барселона 1992 и оттогава пропуска само Рио 2016.

Печели злато в Сидни и Атина на малокалибрен пистолет и три бронзови отличия на пневматичен пистолет – в Барселона, Атланта и Атина. 47-годишната Гроздева е най-успешният ни спортист на олимпийски игри.

„Аз се готвих за седмата си олимпиада преди 4 години в Рио, но не взех квота и тогава регламентът беше, който не вземе квота – не участва. Сега го попромениха – има и ранглиста, има и допълнителни квалификации.“, каза Гроздева в предаването „Тази неделя“ по bTV.

„Взех не само квота – тя може да се вземе с пето, с четвърто място, при добри обстоятелства. Въпросът беше, че спечелих и Световната купа в едно изключително силно състезание в Пекин. В него резултатите бяха толкова силни, че не си спомням в дългогодишната ми кариера толкова силни резултати да попаднат във финала. В най-силното състезание с най-силните състезатели успях да се преборя, което ми дава толкова много надежда“, добави тя.

„Когато разбрах, че съм първа, си казах: „Аз ли пак, пак ли аз? Пак ли на мен ми се случи това хубаво нещо?“. Преди една година в Щатите отново влязох във финал. Нагласата ми, когато съм на финал, не е желанието да съм първа, а единствено мисля и чувствам, че не трябва да се изложа много. Затова се старая до последно да се справя добре“, каза още Гроздева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.