Български грации ще се борят за медали в Холон

Катрин Тасеева Снимка: БФХГ

Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн ще представят България на турнира по художествена гимнастика от веригата Гран При, който започна днес в Холон (Израел). В съпътстващото състезание ще участва Татяна Воложанина.

Съпернички на българките ще са Алина Харнаско и Анастасия Салос (Белапрус). Япония е заявила Кахо Минагава. Русия ще участва с Анастасия Гозункова, Екатерина Селезньова, Дария Трубникова и Ирина Аненкова. Украйна ще разчита на Йева Мелезчук, Влада Николченко, Виктория Оноприенко и Катерина Погранична.

При ансамблите момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска ще пропуснат надпреварата. Освен състава на домакините в състезанието ще участват още съставите на Русия, Беларус и Украйна.

Състезанието в Холан се провежда за 16-ти път, като това е единствената надпревара, която се провежда в град, който не е в Европа.

За финалите билетите са продадени изцяло ,въпреки че са по 40 долара. За състезанията при девойки залата е пълна с ученици от спортните школи от цялата страна , доведени със специални автобуси.

Само в Холон тренират 500 момичета,като от тях 100 се състезават на международни и национални турнири.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.