Красимир Георгиев пробяга 1200 км от Черно до Адриатическо море

Красимир Георгиев завърши успешно предизвикателството да пробяга 1200 км от Черно до Адриатическо море. Ултрамаратонецът финишира вчера преди 17 ч. българско време, когато стигна брега в албанския град Драч. Той измина разстоянието за 15 дни.

„Много съм радостен, че утре не трябва да стана и да бягам. Коридор №8 е едно приятелство. Това е нещо, по което тръгнах заради самите нас“, каза Георгиев по време на церемонията в Драч.

Българинът започна бягането си на 8 май, като премина последователно през Бургас, Пловдив, София, Скопие, Битоля, Охрид, Елбасан, Тирана и Драч по маршрута на паневропейския транспортен коридор №8.

Предизвикателството Corridor8 се проведе под мотото „свързаност“ и цели освен да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи още развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между трите страни.

„Моето бягане е начало на цялата тази свързаност. Нека покажем на Европа и на нашите три страни, че заставаме заедно зад една кауза“, призова Георгиев.

Изпитанието от Черно до Адриатическо море беше най-дългото, което предприема българинът. В предишните си инициативи Георгиев бяга в продължение на 36 и 55 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.