Димитър Кузманов: Когато плюете български спортист, се замислете, че има неща, за които не подозирате!

Снимка: Sofia Open

Българският тенисист Димитър Кузманов отправи силни думи към спортните фенове и специалисти.

Националът публикува интересни размисли, след като записа победа на турнир в Йерусалим.

Ето публикацията на Мико Кузманов в социалните мрежи:

„Искам да споделя някои неща с българскато спортно общество. И го правя, не, за да се заяда по някакъв начин или да отговоря на някой, а просто защото много хора нямат идея какво се случва „зад кулисите“ и в живота на нас спортистите!

Ще ви разкажа за поредната, хилядната ситуация в моя спорт тениса.

След като в неделя спечелих турнира в Анталия на клей, вечерта трябваше да пътувам до Йерусалим. След 4 часа сън пристигнах на тотално различни условия (настилката на турнира е твърда и има надморска височина, която оказва голямо влияние в тениса). Проведох ужасна тренировка следобед, в която не знаех какво се случва, а това не е най-доброто усещане, когато на следващия ден имаш мач!

И в крайна сметка трябва да успееш по всякакъв възможен начин да се събереш и да превъзмогнеш всичко това (умора, недоспиване, климатизация, атмосферни условия), защото на следващата сутрин имаш мач и никой няма да излезе да играе вместо теб! И въпреки това има огромна вероятност това да не се случи,защото все пак сме хора!

При мен днес за пореден път се получи!

Но, когато следващия път започнете да коментирате, плюете и да се присмивате, на който и да е български спортист, се замислете, че има хиляди неща, за които си нямате и представа!

Уважавайте усилията и труда на всеки човек, независимо от неговата професия, и независимо от резултатите му в областта, в която се занимава! Нещо, което все още не е понятно на много хора в България!

This article has 1 Comment

  1. Подкрепям Мико Кузманов за всяка една дума !!! Майката на спортист го знае най добре.. нека да се въздържаме от злобни коментари, поне..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.