Българските грации са доволни от европейското в Баку

Снимка: БФХГ

Националките по художествена гимнастика се завърнаха доволни oт представянето си на европейското първенство в Баку.

В азербайджанската столица Невяна Владинова, Боряна Калейн и Катрин Тасева, както и ансамбълът за девойки в състав Яна Момчилова, Моника Заркова, Маргарита Василева, Александра Кьосева, Жанина Георгиева и Карина Димитрова стигнаха до бронзовите отличия в отборната надпревара.

„Заминахме с цел да спечелим медал и успяхме – станахме трети отборно. Лично аз смятам, че се представих добре. Единствено на финала на обръч можеше да не се стига до тази глупава грешка. Напрежение винаги има. Нормално, състезание е. Не смятам, че обаче това ще ми повлияе. По-скоро ще ме мотивира. Трябва да работим само върху изчистването на съчетанията. Да играем без грешка“, заяви Боряна Калейн на летище София, която взе два бронзови медала на топка и лента.

„На финалите просто направих много груби грешки. На всяко едно съчетание имах по една серизона грешка. Наистина съм недоволна, но в момента нищо не мога да променя. Започнах състезанието страхотно. Получихме и добри оценки. За многобоя също имаше неточности, но оценките пак бяха много добри. Правилно ни оценяваха. Ще работим. Най-важното състезание ни е световното. Надявам се то да бъде ОК. Аз винаги играя с желание. Това са ми много хубави моменти. Най-хубаво е, когато си там. Не знам кое ми изигра лоша шега. Не мога да кажа дали се разконцентрирах или просто прегорях“, сподели Катрин Тасева.

„Щастлива съм, че най-накрая и на мен ми се получи едно съчетание както трябва. Малко съм ядосана, че пропуснах два елемента и завърших на две десети от медал, но това ще ми послужи за урок. Нуждаех се от едно стабилно представяне. Съчетанията бяха оценени добре, което значи, че трудността е голяма. Само трябва да ги изиграя“, каза Невяна Владинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.