Грациите в топ 3 на всички уреди на европейското в Баку

Катрин Тасева Снимка: БФХГ

С голям успех за българските представителки Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова приключиха квалификациите на отделните уреди на европейското по художествена гимнастика в Баку.

Нционалките изиграха много силни съчетания и намериха място в тройката на всяка една от четирите индивидуални дисциплини.

На лента Тасева и Калейн с лекота намериха място във финала. Катрин получи трета оценка от 19,950, докато Боряна е шеста с 18,750. Начело са рускините Александра Солдатова с 20,325 и Дина Аверина с 20,200.

На бухалки Тасева получи отново трета оценка от 22,125, която я изпрати на финала. За него обаче не успя да се класира Владинова, която получи 19,650 и остана на 14-о място. Така Невяна ще се концентрира само върху финала на обръч, за който се класира още в петък. Компания сред най-добрите осем ще и прави още Боряна Калейн.

Най-голям успех българките постигнаха на топка, където Калейн получи втора оценка от 22,100, докато Тасева е трета с 21,600. Лидер е рускинята Арина Аверина с 22,750.

Силното представяне на българските представителки им отрежда до момента второ място след Русия в неофициалното отборно класиране при жените.

Финалите на отделните уреди са в неделя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.