Българин е глобалният победител в индивидуалните рънове на Wings for Life World Run

Измина и тазгодишното издание на Wings for Life World Run, което беше шесто поред в глобален мащаб и трето за България. Точно в 14:00 българско време или 11:00 UTC вълнение обзе повече от 300 локации по целия свят, където 120 000 души застанаха на стартовата линия, за да бягат за тези, които не могат.

Една от чудесните за България новини след края на събитието е, че именно наш сънародник стана глобален победител в индивидуалните рънове на Wings for Life. Името му е Мартин Кръстев и той успя да даде своя принос за каузата с цели 42,78 км.

Организираните бягания в София и Сливен

Спортен хъс и силна мотивация съпътстваха участниците и в двата български града преди, по време и след края на събитието. За хората в Сливен денят беше още по- специален, тъй като те за първи път регистрираха участие в глобалната карта на Wings for Life World Run.

Атмосферните условия позволиха на всички бягащи да дадат най-доброто от себе си, като много от тях направиха повече от една обиколка по трасетата, преди виртуалната кола преследвач да ги застигне.

Най-добър резултат на организираното в София бягане постигнаха Ценка Гарова и Емил Енев със съответно 22,4 и 21,4 изминати километра. Веселин Георгиев и Георги Балулов са участниците, с най-много изминати километри в Сливен – 15,2 и 12,8 км.

Към организираното в Борисовата градина бягане се присъединиха и част от лицата, които застанаха зад каузата през 2019. Сред тях бяха Радо Янков, който измина 18 км Никола Абаджиев-Коки – с регистрирани 18 км, Иван Христов и Бранимир Кенанов.

Весо Овчаров, който за поредна година застана зад кампанията като нейно лице, също се включи в бягането като индивидуален участник с APP Run от Олюдениз, Турция.

Евгения Кусева, Влади Гюров и Георги Киряков, който пристигна специално от Тополовград, за да се включи в инициативата, за поредна година с много хъс и силен ентусиазъм, стартираха заедно с всички останали участници и дадоха своята подкрепа за каузата. Към отбора на Георги Киряков се присъединиха и много деца, част от които също изминаха разстоянието от Тополовград до София, за да бягат за тези, които не могат.

Един от най-големите отбори по време на събитието беше този на фитнеси Pulse, част от който бяха и двете лица на кампанията – Иван Христов и Бранимир Кенанов.

Като част от подготовката за голямото си предизвикателство – 1000 км през България, Северна Македония и Албания, Краси Георгиев също се включи в бягането в Борисовата градина и измина 5 км, с които даде своя принос към каузата на Wings for Life.

Цифрите от Wings for Life World Run 2019 в глобален мащаб

Големият победител в Wings for Life World Run 2019 е руснакът Иван Моторин. Той успя да даде своя принос за каузата с 64,4 изминати километра, които регистрира на събитието в Измир, Турция.

При дамите най-добър резултат постигна също представител на Русия – Нина Зарина. Тя успя да пробяга дистанцията от 53,7 км в швейцарския град Цуг.

По време на Wings for Life World Run в Цуг се случи и друго необикновено събитие – 28-годишният Дейвид Емзи, който след претърпян инцидент се учи отново да ходи благодарение на фондация Wings for Life, взе участие в бягането и измина 400 метра без чужда помощ.

Именно Дейвид е сред неоспоримите доказателства, че постигнатите резултати и събраните средства от 2019 ще бъдат много важни за учените, които провеждат изследвания и са на път да доведат докрай мисията на фондация Wings for Life гръбначните увреждания да станат напълно лечими.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.