Световната централа по гребане: Следете българката Десислава Георгиева

Снимка: worldrowing.com

Международната федерация по гребане (ФИСА) обърна специално внимание на българката Десислава Георгиева в статия, озаглавена „Кого да следим на Световната купа в Пловдив“.

„В женския скиф ще видим завръщането на две гребни легенди. Екатерина Карстен от Беларус отново ще гребе в единична лодка, след като през миналата година участва в четворка скул. На старта на 29-ия си сезон тя ще се изправи срещу друго голямо име – олимпийската шампионка от Лондон 2012 Мирка Кнапкова от Чехия, завръщаща се, след като през 2017-а година стана майка“, пишат от ФИСА и допълват:

„Обърнете внимание и на един млад талант от България – Десислава Георгиева. През миналата година тя спечели бронз на Световното първенство за жени до 23 години и сега ще опита да направи следващата стъпка в кариерата си.“

В материала се обръща внимание и на състезаващия се за Азербайджан българин Александър Александров – съпруг на бронзовата медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика от Олимпийските игри в Рио де Жанейро – Любомира Казанова.

България приема Световната купа по гребане за първи път.

От 10 до 12 май в Пловдив ще се проведе първият от трите кръга за Световната купа – след като на гребния канал в града под тепетата бе закрит сезон 2018 със световното първенство за мъже и жени, отново тук ще бъде открит сезонът 2019 за световното гребане.

България участва със 7 лодки на Световната купа. В Пловдив ще ни представляват европейската шампионка за жени до 23 години Десислава Георгиева, Мадлен Маркова и Кристиан Василев на скиф, двойките скул Станимир Халаджов/Рангел Кацарски и Николай Георгиев/Георги Чавдарски, както и Лазар Пенев и Антоанета Караиванова на скиф лека категория.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.