39 екипажа стартират на юбилейното 50-то рали „България“

Снимка: Facebook

Общо 39 са заявките за рали „България“, обявиха организаторите. Юбилейното 50-о състезание ще се проведе от 10 до 12 май, като стартът ще бъде даден във Варна.

То е валидно за европейския и балканския рали трофеи. За разлика от миналата година, когато имаше само български състезатели, сега се очакват 4 румънски, 3 сръбски и по един турски и унгарски екипажа.

В надпреварата ще участва и световният шампион по плуване в ледени води Петър Стойчев. Той влиза в нова роля, като ще е навигатор на Димитър Илиев.

Церемониалният старт е на 10 май от 20,30 ч. на площада пред катедралата „Свето Успение Богородично” във Варна. Вторият център ще е Шумен. По традиция отсечки като „Валери Великов”, „Лозево”, „Новосел” и „Шумен” се очаква да съберат най-многобройна.

Те са в последната група отсечки за събота, в комбинация с „Манастира” – от Манастир към Девня. В неделя на 12 май се кара два пъти легендарната „Аладжа манастир” сутринта, а „Синдел” – два пъти следобед. Това е версията на „Бялата вода” в обратната посока.

Рали „България“ се провежда в разгара на напрежението около промяната на управлението на автомобилния спорт в страната. Наскоро министерството на спорта отне лиценза на досегашната федерация и връчи такъв на Автомобилна федерация България, ръководена от Камен Михайлов.

От промените се възползва Илия Царски. Пилотът, чийто лиценз беше отнет от досега управлявалата федерация, сега е получил право да се състезава. Той ще се впусне в надпреварата с навигатор Лазар Тевекелов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.