Мария Гроздева: Дано да успея да се съхраня за Олимпиадата

Легендата на българската спортна стрелба Мария Гроздева разкри усещанията, които е изпитала след рекордното седмо класиране за Олимпиада.

Гроздева спечели Световната купа в дисциплината 25 метра спортен пистолет в Пекин с 35 точки, с една повече от унгарката Вероника Майор.

„Много, много, много, много съм щастлива! Наистина невероятен успех, предвид много високите резултати и силния финал със силните участнички в него. Спаси ме това да стигна докрай, че не гледах таблото, не се интересувах от резултатите, от първия момент. Освен това пък и цялата публика крещеше за мен, което също го разбрах накрая – през цялото време си мислех, че може би са повече за другите, че нямам толкова фенове, но се оказа, че и руснаци, и грузинци, и сърби и гърци бяха много въодушевени и дойдоха да ме поздравят след това”, сподели Мария Гроздева пред NOVA .

“Много е рано да се говори за самата Олимпиада. Само с желание не става. Трябва доста труд, изключвам годините си, но травмите, предвид и моята задълбочаваща се контузия в рамото, правя много трудни тренировки. Дано да успея да се съхраня физически и психически за Олимпиадата. На мен животът ми е преминал в стрелба”, завърши Мария, която трябва да участва на Игрите в Токио догодина за рекорден седми път.

Успехът на Гроздева наистина е грандиозен. Изявени наши спортисти като Нонка Матова, Таню Киряков, Йордан Йовчев, Евгения Раданова и Емил Милев имат по 6 олимпиади в кариерата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.