Плувците ще гонят олимпийска квота в щафетата 4х100

Снимка: INSTAGRAM
Българските плувци ще гонят квота в кралската щафета (4х100 м св. стил) за олимпийските игри в Токио, обявиха от федерацията.
За целта ще се подготвят 8-10 национали, а най-добрите 4 от тях ще сформират квартета, който ще атакува визите. Първо в дисциплината ще се пробват юношите по време на европейското за тази възраст в Казан (3-7 юли) и световното в Будапеща (21-28 август). Догодина пък заедно с мъжете ще се сформира състав, който ще търси място в топ 4 на ранглистата извън 12-те квартета, които вече ще имат квоти от световното в Южна Корея (5-28 юли).

Новата стратегия в плуването е талантливите ни юноши да не бъдат хвърляни в състезанията за мъже, а да се съсредоточат върху европейското, където имат шанс за медали. В Казан ще ни представят младите Йордан Янчев, Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров, Павел Банчев и Здравко Баблаков.

На световното за мъже и жени пък ще плуват Антъни Иванов, Лъчезар Шумков, Любомир Епитропов, Калоян Братанов, Светлозар Николов и Габриела Георгиева.

За първи път от доста време насам обаче България няма да има представители в плуването в открити води, където Петър Стойчев, а след това и Венцислав Айдарски оставиха трайна диря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.