Владимир Илиев: Никога не бих сменил България за друга държава!

Владимир Илиев

Световният вицешампион по биатлон в индивидуалната дисциплина на 20 километра Владимир Илиев се завърна в България след края на сезона.  Той и останалите национали по биатлон бяха посрещнати от много фенове на летище „София“.

Владимир Илиев, който е и европейски шампион в спринта от 2017 година, постигна най-силния резултат в историята на българския мъжки биатлон със спечеленото сребро на световното първенство в Йостерсунд по-рано през месеца.

„Наистина страхотно посрещане, много приятно съм изненадан. Благодаря на цял Троян, на цяла България, на федерацията и на всички хора, които са дошли тук. Щастлив съм, че съм на родна земя, защото не съм се прибирал близо пет месеца. Доста тежък сезон беше за мен, но радостно е, че се получи този резултат на световното първенство и мога да кажа, че той ми спаси сезона и бъдещето за напред“, каза Илиев.

„Този медал тежи много, положил съм много усилия и труд. Щастлив съм, че ми се получи да взема този медал, защото при доста спортисти не се получава през цялата им кариера. Затова съм радостен, че имах късмет да стана и европейски шампион и сега да взема този сребърен медал от световното първенство. Биатлонът е малко по-различен спорт от останалите. Постоянството е доста трудно, много малко хора са го правили в света, но аз съм показал на най-големите състезания, че винаги съм бил в добра форма. Просто няколко години изпусках медала и на олимпийските игри миналата година също имах шанс за много предно класиране. Просто такъв е този спорт, един изстрел ме делеше от медала и просто сега се получи“, добави Илиев.

Той не планира да слага край на кариерата си и дори обмисля да се състезава на зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година.

„Не смятам, че това е край на кариерата ми. Все още има какво да покажа, имам още поне две-три години пред мен и смятам, че в бъдеще също ще покажа някой висок резултат. Стига всичко да е наред, да съм здрав, ако имаме финансиране и с федерацията се разбираме и вървим в една посока е доста вероятно да участвам на зимните олимпийски игри в Пекин“, коментира още Илиев.

„Не знам защо чак сега стигнах до медала, може би в България по-трудно се получават нещата, но аз тук съм роден, обичам България и никога не бих я сменил за друга държава“, заяви биатлонистът от Троян.

Илиев ще участва на държавното първенство по биатлон, което ще се проведе от 27 до 31 март.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.