Много фаворити за победител на Тирено – Адриатико

Primoz Roglic
Photo: Miwa iijima/Cor Vos

Едноседмичният пробег Тирено– Адриатико ще има нов и различен облик през 2019 г.

„Състезанието между двете морета”, в което крайният победител получава за награда„Тризъбеца на Нептун”, няма да включва нито едно голямо планинско изкачване, каквато беше традицията през последните 10-ина година, пишат от „Евроспорт“.

Вместо това, организаторите залагат на няколко етапа с много на брой къси, но стръмни изкъчвания. Така шансовете за крайна победа започват да клонят повече към състезатели, с доказан опит в пролетните класики, отколкото към майсторите на многоетапните обиколки.

Първият и последният етап остават непроменени – пробегът започва на 13 март с отборно бягане по часовник в Лидо ди Камайоре и приключва на 19 март с 10 км. индивидуален часовник в Сан Бенедето дел Тронто, а между тях колоната ще обикаля безбройните възвишения на Тоскана, Умбрия и Марке.

Два от етапите ще дадат шанс за изява на добрите спринтьори, а останалите 3 са изпълнени с кратки височини, които се редуват една след друга.

Новият облик на Тирено– Адриатико допада много на миналогодишния победител Михал Квятковски, но поляка предпочете да стартира в Париж – Ница.

В негово отсъствие лидер на Скай ще бъде Герайнт Томас, завършил трети през 2018 г. Двукратният победител Винченцо Нибали и катерачи от„тежка категория” като Том Дюмулен, Тибо Пино и Рафал Майка също ще участват, но състезатели като Петер Саган, Грег Ван Авермат, Жулиен Алафилип и Тим Веленс също вече ще спорят за крайната победа.

Все пак в ролята на фаворит номер 1 ще стартира Примож Роглич, който притежава най-добрата комбинация от експлозивност за стръмните височини и издържливост за бяганията по часовник. Не бива да бъде подценяван и Алексей Луценко след серията от силни резултати в началото на сезона.

Всички етапи от пробега Тирено– Адриатико ще може да проследите от 13 до 19 март в преки предавания и репортажи в ефира на Евроспорт 1 и Евроспорт 2, както и на on-line платформата Eurosport Player.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.