Добро представяне на българските снукър таланти

Приключиха европейските първенства по снукър за младежи до 18 и 21 години.

При най-младите снукър играчи четирима българи взеха участие, но не успяха да прескочат груповата фаза. Въпреки това записахме две победи, които се оказаха недостатъчни. Европейски шампион под 18 години стана Аарън Хил (Ирландия), който победи с 4:3 фрейма Дилан Емери (Уелс).

На първенството до 21 години участваха същите четирима българи от шампионата под 18 (Виктор Илиев Александър Хубанов Велиан Димитров (14г.) и Петър Зоровски (16г.) като към тях се присъедини и Жан Лаушман (19г.). Представянето на българите беше много добро в жестока конкуренция с другите участници. 72 снукър играчи от 25 държави се бореха за първото място, което дава право на участие в професионалния тур.

Трима българи успяха да излязат от груповата фаза. Виктор Илиев загуби от Михаил Терехов (Русия) в елиминациите с 2:4 фрейма. Другите двама българи се паднаха един срещу друг в елиминационната фаза. Александър Хубанов надделя над Жан Лаушман с 4:3 фрейма в много интересен и вълнуващ сблъсък, който продължи до късно вечерта и събра много публика. В следващият кръг обаче Алекс Хубанов отстъпи на Еелис Лапалайнен (Финландия) с 1:4 фрейма.

Шампион в надпреварата стана Джаксън Пейдж от Уелс, който победи Рос Булман (Ирландия) с 5:1 фрейма и не остави въпросителни за трофея. Джаксън Пейдж спечели европейското под 18 години в София през миналата година, когато България беше домакин на трите европейски първенства по снукър.

През уикенда стартира и Европейското първенство за мъже, където ни представят Братислав Кръстев, Георги Величков и Виктор Илиев. След първите два мача в групите нашите записаха общо три победи.

Надпреварата при мъжете бележи много сериозно участие на бивши професионалисти и топ аматьори, които ще се целят в първото място, което също дава право на участие в професионалния тур. 125 участници ще премерят сили в 25 групи в следващите няколко дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.