Най-добрият военен спортист за 2018-а Владимир Далаклиев с награда от Министерството на отбраната

 

Сребърният медалист от 24-ото Световно военно първенство по олимпийско таекуон-до WT редник Владимир Далаклиев (военнослужещ във военното формирование 22 980 – София) беше награден с почетен Плакет от името на министъра на отбраната днес, 30 януари 2019 г.

Наградата се връчва със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и е за постигнатите високи спортни резултати на Световното военно първенство по таекуон-до през ноември 2018 г. в гр. Рио Де Жанейро, Бразилия, и за цялостни заслуги към военния спорт.

Тя му беше връчена от директора на Дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ Иво Антонов, който му благодари за труда, усилията и успешното представяне.

Сребърният медал на Далаклиев от Световно първенство е най-високото постижение на българския военен спорт за изминалата 2018 г., каза в словото си полковник Венелин Дерибеев, председател на българската делегация в Международния съюз за военен спорт (CISM). Далаклиев го спечели на спаринг в категорията до 68 кг, като по пътя си извоюва три победи и на финала отстъпи пред Амир Бакши (Иран), шампион на Азия за 2018 г.

По традиция на Световните военни първенства участие взимат много медалисти от редовните шампионати по таекуон-до, които се състезават и за армиите на съответните страни. Това прави шампионатите в различните категории силни и разнообразни.

Далаклиев е в редиците на Българската армия от лятото на 2018 г., а участието на български отбор на Световно военно първенство по таекуон-до беше дебютно въобще за представянето на българските военни спортисти в този олимпийски спорт.

Най-добрият български таекуондист Владимир Далаклиев пожела много здраве на българските военни спортисти през 2019 г. и още успехи, които да прославят Българската армия и на спортното поле. За 2019-а в плановете му е участие на Световните военни игри през есента в Китай – най-големия спортен форум на военните спортисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.