Ивет Лалова с награда за популяризиране на леката атлетика

Снимка: Reusters

Ивет Лалова-Колио получи награда за популяризиране на леката атлетика в България.

„Това ме кара да се чувствам оценена, обичана, уважавана“, заяви  спринтьорката на награждаването на най-добрите състезатели на България за 2018 година. Традиционната анкета на списание „Атлетика“ се спечелена от Мирела Демирева.

Лалова е претърпяла операция на 7 януари заради скъсано сужохилие и ще пропусне зимния сезон.

„Травмата на ръката я получил много нелепо. През лятото се срязах на парче кристал, но не обърнах сериозно внимание. Оказа се, че при инцидента съм разкъсала сухожилие, а след това то се е скъсало и затова се наложи операция. Започнах годината с вирус и операция, но се надявам занапред да имам само хубави моменти“, каза Лалова-Колио, която завърши пета от финала на 200 метра на европейското през 2018 година.

Тя добави, че заради травмата е пропуснала само пет дни от подготовката си и вече тренира на пълни обороти, но няма да участва на състезания през зимата.

„Съвсем малко пропуснах тренировки. В момента се подготвям на пълни обороти. Зимният сезон ще бъде пропуснат, тъй като още една седмица ще трябва да нося шина. В момента работя по плана за лятото“, каза още Лалова-Колио.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.