Норвегия спечели мъжката щафета в Руполдин

Норвегия спечели мъжката щафета 4 по 7.5 км. в Световната купа по биатлон в Руполдинг. Ларс Хегле Биркеланд, Ветле Кристиансен, Тарей Бьо и Йоханес Бьо използваха 8 допълнителни патрона и финишираха с преднина от 13.5 секунди пред отбора на Германия (6 допълнителни патрона).

След последната осма стрелба Йоханес Бьо и Бенедикт Дол напуснаха заедно стрелбището, но лидерът в генералното класиране за Световната купа бе по-бърз на последната обиколка.

На трето място завърши тимът на Франция с 9 допълнителни патрона и изоставане от 26.2 секунди. В шестицата попаднаха отборите на Австрия, Русия и Швеция.

Българият състав значително подобри представянето си в сравнение с последния старт в Оберхоф, където тимът ни бе застигнат на трети пост.

Днес нашите биатлонисти – Антон Синапов, Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Красимир Анев, се класираха на 12-о място. Отборът завърши без наказателна обиколка и с 12 допълнителни патрона. След първите два поста България бе на 22-а позиция, но стабилната стрелба на Герджиков и Анев изведе тима ни десет места напред.

27 състава стартираха в състезанието, 24 финишираха. В събота е щафетата при дамите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.