Сребро за Станимир Беломъжев и в средната дистанция на „Ски О Тур“

Станимир Беломъжев спечели сребърен медал  в средната дистанция в третото състезание от престижната верига по ски ориентиране „Ски О Тур“, която се провежда в Австрия. Световният ни шампион от първенството в Красноярск през 2017 година премина по трасето за 26 минути 16 секунди, съобщи БНР.

Пред носителят на два сребърни медала от световните военни игри в Сочи през 2017 завърши руснака Сергей Горланов – 25 минути и 9 секунди. Трети финишира осемкратният първенец на планетата и носител на осем златни медала от Зимни военни олимпиада Едуард Хренников, който спря хронометрите на 26 минути  26 минути 17 секунди.

Другият ни представител при мъжете Мартин Пенчев се класира на 6-та позиция с време от 28 минути 19 секунди.

В състезанието при жените Антония Дяковска е 12-та с време от 42 минути 36 секунди.

При девойките първото място в тази дисциплина спечели нейната сестра Андрея Дяковска, която преодоля трасето за 31 минути и 23 секунди

След трите дисциплини (дълга дистанция, спринт и средна дистанция) в генералното класиране за веригата Беломъжев се изкачи с една позиция и вече е трети  с общо време от 1 час 45 минути 41 секунди. Начело е Горланов с 1 час 41 минути 45 секунди, следван от Хренников – 1 час 44 минути 33 секунди. Мартин Пенчев е 7-ми с време 1 час 55 минути 11 секунди.

До края на състезанията остават още две спринтови дисциплини, който ще се проведат на  18 и 19 януари. До момента Станимир Беломъжев е с четвърто място в дългата дистанция, втори е в спринта и втори в средната дистанция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.