Германец с изключителен жест към Бьорндален в последния му старт

Снимка: Facebook

По изключителен начин завърши Световното отборно предизвикателство по биатлон в Гелзенкирхен (Германия).

Първото място бе за Италия в състав Лукас Хофер и Доротея Вирер. Втори са германците Симон Шемп и Франциска Пройс. След последната стрелба на трето място се движеше Бенедикт Дол от Германия.

Преди финала той се спря и изчака Оле Ейнар Бьорндален. Дол хвана ръката на легендарния норвежки биатлонист и двамата пресякоха заедно финалната права. По този начин на трето място завърши двойката Оле Ейнар Бьорндален и Даря Домрачова.

Бенедикт Дол и Денис Херман останаха четвърти.

За 44-годишния Бьорндален и неговата съпруга Даря Домрачова това беше последен старт, тъй като двамата прекратиха състезателната си кариера.

Световното отборно предизвикателство, което се проведе за 17-и пореден път, е старт за смесени двойки, който включва две дисциплини – масов старт и преследване. Състезанието не е част от Световната купа, но преминава при голям интерес и носи солиден награден фонд – 28 хиляди евро за победителите.

Сега за водещите биатлонисти предстои почивка до 10 януари, когато започва четвъртият кръг от Световната купа. Той ще бъде в германския зимен център Оберхоф, като ще включва спринтове, преследвания и щафети при мъжете и жените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.