Кубрат Пулев подписа с промоутъра на Мохамед Али

Снимка: REUTERS

Кубрат Пулев вече има нов промоутър. Професионалният боксьор подписа договор с компанията „Топ Ранк“, ръководена от популярния мениджър Боб Аръм.

87-годишният Аръм е сред най-влиятелните личности в този бизнес в САЩ. Неговата фирма е организирала мачове с участието на Мохамед Али, Шугар Рей Леонард, Джордж Форман, Ивендър Холифийлд, Оскар де ла Оя и Мани Пакиао.

Договорът е бил подписан тази нощ, а новината бе официално обявена от „Топ Ранк“ със съобщение в социаните мрежи.

„Добре дошъл в отбора, Кубрат Пулев“, написаха от новата му промоутърска компания.

ESPN уточнява, че Аръм и фирмата му ще се грижат за интересите на Пулев съвместно с „Епик Спортс“ на Ивайло Гоцев, който организира сблъсъка в „Арена Аремец“ срещу Хюи Фюри.

Освен това се се съобщава, че Кобрата ще участва в основното събитие на галавечер на „Топ Ранк“ през март, която ще бъде излъчвана по ESPN в световен мащаб.

„Топ ранк“ е основана през 1966 г., когато Боб Аръм решава да промотира Мохамед Али. През 2015 г. компанията промотира най-скъпия мач в историята на бокса – този между Флойд Мейуедър и Мани Пакияо в Лас Вегас.

Сред големите звезди на „Топ Ранк“ в момента са Васил Ломаченко (двукратен олимпийски шампион), Канело Алварес и бившият световен шампион на WBO Джоузеф Паркър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.