Финалът за Купата по баскетбол ще се играе в Панагюрище

Финалната среща в турнира за Купата на България по баскетбол при мъжете ще се проведе на 2 март 2019 година. Това реши на последното си редовно заседание за календарната 2018 година УС на БФБ. Домакин на срещата за трофея ще бъде Панагюрище, а същевременно с това решение, заседаващите приеха и наредбата за провеждане на надпреварата догодина както при мъжете, така и при жените.

Няма промяна във форматите и в двете направления, като право на участие имат всички отбори в НБЛ-мъже, подали заявка до 17:30 часа на 10 декември 2018 година, както и подалите заявка за участие до 17:30 часа на 28 януари 2019 година първи четири отбори съгласно класирането след първия етап на първенството в “А” група за жени.

Жребият за полуфиналите при жените ще бъде теглен на 4 февруари, а мачовете са на разменено гостуване с дати 20 и 27 февруари. Финалът ще се играе на 9 март 2019 година в зала “Триадица”, стига до него да не стигне столичен отбор.

При мъжете ще има три етапа, а жребий за четвъртфиналите и полуфиналите ще бъде теглен на 11 декември. Датите за четвъртфиналите са 27 декември и 16 януари, а полуфиналите са на 13 и 16 февруари. Финалът е на 2 март 2019 година в “Арена Асарел” в Панагюрище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.