Колоездач отново е „Спортист на годината“ на община Разград

Състезателят по колоездене на СКК „Спринт“ Мирослав Минчев за пореден път бе избран за „Спортист на годината“ на Община Разград.

През тази година 29-годишният колоездач, който е национален състезател и рекордьор в дисциплината 1000 метра, спечели първо място на Балканското първенство, има и два сребърни медала от Балканиадата по колоездене – в спринта и отборно. Минчев е и треньор в клуба, за който се състезава.

Класирането беше обявено днес на заседание на назначената със заповед на кмета д-р Валентин Василев седемчленна комисия, съставена от журналисти и спортни деятели. Предложенията за определяне на 10-е най-добри спортисти, най-добър отбор, най-перспективен млад състезател и най-добър треньор са направени от 13 спортни клуба, развиващи индивидуален спорт и спорт за всички.

На втора позиция в класацията се нареди състезателят на ШК „Абритус“ Ивайло Енчев. През 2018 година шахматистът покри норма за гросмайстор, той е победител в държавното отборно първенство за класически шахмат и зае второ място в международния турнир за мъже в Нюрберг, Германия.

На трето място е състезателят по културизъм на СК „Гладиатор“ Николай Пенчев. През тази година той се класира пети в категория 100 кг в турнира „Мистър Олимпия“ в Лондон.

В десетката на най-добрите спортисти на община Разград са още Клаудиу Кешеру (футбол), Мустафа Мозак (борба), Светослав Дяков (футбол), Февзи Аларън (колоездене), Пламена Иванова (бокс), Момчил Николов (шахмат) и Боян Бонев (стрелба с лък).

За отбор на годината комисията определи ПФК „Лудогорец 1945“, а за треньор на годината беше обявен вече бившият старши треньор на футболния шампион Димитър Димитров.

За най-млад перспективен състезател беше избран Лъчезар Вълчев от спортен клуб по лека атлетика „Лудогорец“.

Церемонията по награждаването на 10-е най-добри спортисти, най-добър отбор, най-перспективен млад състезател и най-добър треньор за 2018 година ще се проведе на 12 декември във фоайето на 11-ти етаж на общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.