„Златните акробати“: Доброто представяне беше по-важно от медалите (ВИДЕО)

Българските акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които спечелиха два златни медала от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес – като смесена двойка и като част от сборен отбор, заявиха в студиото на „Тази сутрин“, че за тях е по-важно да изиграят съчетанието си добре, а не класирането.

„Още не можем да осъзнаем какво сме направили, да осъзнаем този успех. Важно е, че си изиграхме съчетанието добре. Даже да не бяхме първи, за нас по-важно е да знаем, че сме си изиграли добре съчетанието. Да сме доволни от себе си и треньорите също да са доволни“, казаха двамата златни акробати, които са двойка едва от декември.

Българските представители не са заминали за Игрите в Аржентина със самочувствието на бъдещи победители, а само с желание да се представят добре. Това заяви треньорът Гергана Денева.

Снимка: БОК

„Винаги има какво да се желае още, но бях доволна, че си свършихме работата. Желаехме успеха много силно, аз си мислех, че ще имаме медал, но не съм си мечтала за златен, дори не го допусках. Загубихме позициите си в този спорт преди много години и това нещо се връща страшно бавно. Трябва много време да си постоянен като постижения и да убедиш, че заслужаваш това място“, заяви тя.

Мирела и Панайот имам и своя тайна за добро представяне, която разкриха пред bTV.

„Имаме си метод, който използваме на състезания – въобще не обръщаме внимание какво правят другите на тренировка и в залата. Отиваме, правим това, което трябва, пък да става каквото ще!“, усмихват се носителите на два златни медала от завършилия през изминалата седмица форум за спортисти до 18 години.

Шампионското изпълнение на Мариела и Панайот в Буенос Айрес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.