България записа най-успешната си младежка олимпиада

insport olympic

Младите български спортисти спечелиха 10 медала от младежките олимпийски игри, които се проведоха в Буенос Айрес. Така страната ни записа най-успешната надпревара за млади спортистите в света.

2 са титлите в индивидуални дисциплини. Гордо себе си могат да нарекат себе си „олимпийски шампиони за младежи“ акробатите Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които се състезаваха в смесените двойки. Голямата ни надежда в леката атлетика – Александра Начева бе над всички в тройния скок.

Костадинова и Димитров имат още едно злато – от отборното състезание, в което участваха заедно с представители на други страни. При такъв регламент шампиони в Буенос Айрес станаха и бадминтонистката Мария Делчева и стрелецът Кирил Киров.

Вицешампиони са щангистът Христо Христов, състезателят на хвърляне чук Валентин Андреев и тенисистът Адриан Андреев на двойки.

Бронзовите ни отличия са две – на Галя Шатова във вдигането на тежести и на Едмонд Назарян в борбата.

Спортовете, в които България спечели злато са 4, а спортовете с медали 7 от общо 14, в които имахме представители.

България завърши на 33-о място в класацията по медали от индивидуални надпревари. В сравнение с миналото издание на младежките игри, страната ни бележи известен спад. През 2014 г. България завърши на 26-о място с 2 златни, 2 сребърни и 2 бронзови отличия.

Всичките състезатели се прибират у дома в неделя (21 октомври). Полетът им е през Франкфурт и се очаква да кацне в София около 22:10 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.