Без Обиколката на България през тази година

67-ото издание на колоездачната Обиколка на България няма да се състои през 2018 г., информира БТА.

Ръководството на Българския колоездачен съюз (БКС) не се справи със задачата да осигури необходимото финансиране и да обезпечи организацията на надпреварата, въпреки получените през миналия месец средства от Министерството на спорта.

Заради множеството проблеми традиционното състезание първоначално беше отложено от септември за периода 6-10 октомври, но така и няма да се проведе.

БКС има стари задължения от минали години към етапни градове и поради тази причина редица кметове отказаха да приемат Обиколката през този сезон, сред тях са Шумен, Разград, Търговище, Габрово, Казанлък, Стара Загора и други.

Организаторите на надпреварата така и не успяха да осигурят необходимия минимум още един етапен град, след като само София, Троян и Несебър се съгласиха.

С това окончателно отпадна възможността за провеждането на Обиколката на България по колоездене през този сезон, което за последно се случи през 2014 година.

За вероятността Обиколката да пропадне алармира още в края на август петкратният победител в надпреварата Ивайло Габровски. Тогава той обяви, че на Българския колоездачен съюз липсва всякакъв ресурс – и човешки, и финансов, като призова за оставка на президента Евгени Димитров и за насрочване на ново Общо събрание на организацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.