Татяна Воложанина с усложнено съчетание за олимпиадата в Буенос Айрес

Снимка: БФХГ

Европейската шампионка на обръч за девойки Татяна Воложанина ще се яви на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес с усложнено съчетание, сподели в Пресклуб „България“ старши треньорката на националния отбор Силвия Стойнева.

Вдигнахме оборотите на пируетите, поясни специалистката и добави, че най-малките корекции от всички уреди са направени на обръч. Промените са въведени след Европейското първенство, което се състоя в началото на годината.

Стойнева и нейната помощничка в националния отбор Белла Каратанчева нямат колебание за шанса на Таня да спечели олимпийски медал. Преди това 15-годишната грация трябва да се класира в първите 8, за да влезе във финала. Това е задължителният минимум, стана ясно от думите на старши треньорката. Момичето иска просто да изиграе всичко без грешки, срамежливо каза то.

Таня е много взискателна, с нея работя от една година, похвали я Стойнева. Тя съобщи, че Младежките олимпийски игри са последния й ангажимент към девойките. На нейното място БФХГ съвсем скоро ше назначи друг треньор. Стойнева ще се занимава само с жените. С нея ще бъде и Каратанчева.

В началото на 2019 г. ще има пресяване на състезателките за националния отбор в тази възрастова група и Татяна Воложанина ще бъде една от кандидатките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.