Боян Йорданов отвърна на нападките на Димо Тонев

Диагоналът Боян Йорданов, който ще пропусне Светвоното първенство по волейбол поради контузия, отговори в социалната мрежа „Фейсбук“ на нападките на легендата Димо Тонев.

„Боян Йорданов всяка година идва, води подготовка и след това се хваща за някое място. Не знам вече за кой път го прави това нещо. Може и наистина да е контузен, не знам. Но аз говоря за фактите. Идва в националния отбор, подписва договор в чужбина и след това казва „Ох“ и си заминава да играе, където иска. Няколко години наред се случва“, заяви Тонев в интервю за в. „Телеграф“.

Диагоналът отговори на личния си профил във „Фейсбук“.

Публикуваме мнението му без редакторска намеса:

„Наистина не мога да разбера как може преди голямо първенство, на което сме домакини, да се създават скандали и то от хора, които казват, че милеят за българския волейбол!

Г-н Тонев, понеже виждам, че боравите, както казвате с факти, и аз бих искал да изложа такива, само че истинските!

Г-н Тонев, последните 10 години не съм изиграл нито един официален мач за България, така че няма как да използвам националния отбор, за да подпиша договор в чужбина,а аз играя вече повече от 10 години извън страната ни и нямам проблем да си намирам отбори!Факт!

Г-н Тонев, имах оферта от Панатинайкос за предстоящия сезон още преди да се включа в националния отбор това лято!Факт!

Г-н Тонев, през 2014-та година, когато Пламен Константинов ме повика за Световното първенство в Полша, имах огромното желание да взема участие, но имах разкъсано на 50% сухожилие и разкъсан лабрум в рамото, заради което направих операция и не играх почти една година волейбол!Факт!

Г-н Тонев, за мен е било мечта от дете да бъда част от националния отбор на България и винаги на тренировки и мачове съм давал всичко от себе си!
Много исках да завърша кариерата си в националния отбор на предстоящото Световно първенство, но за мое съжаление в края на една от тренировките на Белмекен разкъсах задната част на дясното ми бедро пред около 20 човека!
При разчитането на направения ми магнитен резонанс от няколко лекаря, в присъствието и на старши треньора Пламен Константинов, се установи, че ще трябва да се възстановявам 20-30 дни преди да започна да тренирам отново!Факт!

Г-н Тонев, казвате, че не знаете и че можело наистина да съм контузен, аз смятам, че човек, когато не знае нещо е по-добре да си замълчи или поне малко да се поинтересува преди да започне да говори!

Г-н Тонев, никога през цялата ми кариера не съм си измислял контузия, за да не играя в националния отбор и да се пазя за клубния (или по какъвто и да е повод), а даже обратното-играл съм много пъти с контузии, доколкото е било възможно и не съжалявам!
За мен винаги е било чест и привилегия да играя за България!

Г-н Тонев, искам да Ви пожелая най-накрая да постигнете успех като треньор,защото виждам ,че от години правите някакви опити в треньорското поприще ! Дано отново Ви гласуват доверие да сте старши треньор на клубно или национално ниво,и повече да не се повтарят резултатите от Европейското първенство през 2011-та година, на което бяхте начело на националния отбор на България за жени, който бе пълен с доста класни състезателки! Факт!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.