Кубрат Пулев: Искам да се развивам и да стана световен шампион!

Снимка: Reuters

Кубрат Пулев разкри причината за раздялата със „Зауерланд“. Пред екип на БНТ той заяви, че въпреки прекратените взаимоотношения с германската промоутърска компания, това е крачка напред в неговото развитие.

„Аз съм просто българин, а в чужбина никой не се интересува от българина. Там ги интересуват парите. А мен не ме е грижа толкова за тях, колкото искам да се развивам и да стана световен шампион.

Победите и битките – това ме интересува мен. А „Зауерланд“ ги вълнуват парите, как да изкарат много. Това са различни неща“, каза Пулев.

В момента Кубрат е на 20-дневен лагер на Белмекен и работи за обща физическа подготовка. Следва месец в Берлин с треньора Ули Вегнер, където основно ще прави спаринги преди мача си в края на октомври в София срещу 23-годишния британец Хюи Фюри.

„Противникът определено няма общо с другите двама, които бяха в България. Този е доста по-добър, млад, нахъсан и технически е много добре. Смятам, че ще стане голяма битка“, добави Кобрата.

Залогът в мача е голям, защото ще определи претендент за световната титла на IBF, която се държи от Антъни Джошуа.

„Трябва да победя, това е едно много сериозно препятствие, с което трябва да се справя. Ще дам всичко от себе си да успея“, сподели още Кубрат Пулев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.