Страхотна Мирела Демирева с първа победа в Диамантената лига!

Снимка: Reuters

Най-добрата ни състезателка в скока на височина – Мирела Демирева, записа нов голям успех за сезона. Сребърната медалистка от Рио 2016 спечели турнир от Диамантената лига, а наскоро преодоля и границата от 2 метра.

Демирева триумфира в Рабат с резултат 1.94 метра, като по този начин сложи край на серията от 45 поредни победи на световната шампионка Мария Ласицкене. Последната скочи 1,90 метра в мароканската столица, а впоследствие също се справи с 1.94 метра, но от втория опит.

Мирела успя от първия, с което си осигури победата. В края на състезанието Демирева направи три неуспешни опита на 2.02 метра.

„Щастлива съм, макар че не скачах много добре. Състезанието беше трудно, но се справих с обстоятелствата. Времето беше топло, но публиката е чудесна и създава настроение. Имах известни проблеми с разбега, вятърът също пречеше, но победата си е победа. Радвам се, че ми предстои да скачам на Балканиадата в Стара Загора (20-21 юли). Ще се видя с много близки и приятели. Дано публиката дойде и да подкрепи българския отбор, защото го заслужаваме“, каза Демирева след състезанието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.