Ре-Стартирай младите

Dimo Benev

Лицеви опори, клекове, отскоци, катерене, набиране, коремни преси, бягане… Това не е военно училище. От спортен клуб СК “ РеСпорт “ са се заели с една достойна задача – да рестартират нашите деца. Най-вече да ги научат как да тренират, за да бъдат здрави, активни и жизнени. А нима това не е най-важното за тях?

Dimo Benev

Зад тази инициатива стоят треньорът и силов атлет Димо Бенев и Иван Стаматов – мултифункционален атлет (бойни спортове, ултрамаратонец). Той не се кара на възпитаниците си. Но с мощна фигура за пример и съсредоточен поглед, следящ за правилното изпълнение на техниката на упражненията, ги респектира. А на децата това им трябва – защото те правят, каквото виждат. В случая се учат на дисциплина, техника, полагат усилия и труд да накарат тялото си да се движи правилно. Неща, които само изкуството на спорта, съревнованието и физическата тренировка могат да представят в една палитра от игра на движенията.

Децата правят, каквото виждат.

Dimo Benev

Ето и как описват совята дейност организаторите на събитията:

„Спортна инициатива на открито по проект „Ре-стартирай младите“ е насочена към подобряване възможностите за трениране, общуване и придобиване на умения и качества за водене на активен живот.

Събитието е с продължителност от два часа, в които ще можете да задавате въпроси, да научите основни техники за изпълнение на упражнения, да участвате в групова тренировка, както и в спортна надпревара.“

„Проектът се финансира от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10А от Закона за хазарта за 2018 година. Проектът има за цел да изгради устойчиви навици за противодействие на негативните тенденции сред младежите (алкохол, хазарт, наркотици, агресивно поведение и други). Стремежът на екипа е да предостави информация и възможност за използването на спорта като средство за изграждане на социалноотговорно поведение.”

Научете повече за проекта на събитието в социалната мрежа ТУК

Автор: Любомир Спасов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.