BMC спечели отборния часовник в Тур дьо Франс

BMC

Съставът на ВМС спечели третия етап в Тур дьо Франс, който беше отборно бягане по часовник. Американско-швейцарският отбор измина 35,5 километровото трасе в Шоле за 38:46 минути.

Точно както и преди три години, когато BMC спечели последния отборен часовник в Тура, на второ място се наредиха британците от Скай.

Етапната победа позволи на белгиеца Грег ван Авермат да облече жълтата фланелка на лидер в състезанието. Той е трети различен носител в трети пореден ден. Рекордът в състезанието е осем дни с осем различни носители на трикото.

Грег ван Авермат има и две етапни победи във Франция, а утре ще облече най-престижната фланелка в колоезденето за втори път в кариерата си.

В генералното класиране Ван Авермет е с равно време със съотборника си Тиджей ван Гардерен, а трети е Герант Томас от Скай на 3 секунди.

Много силно се представиха и актуалните шампиони на света в отборния часовник Сънуеб с фаворита за крайната победа Том Дюмулен. Германският тим завърши пети на 11 секунди зад ВМС.

Световният шампион в общия старт и лидер до вчера Петер Саган изостана веднага след втората междинна контрола и утре ще смени жълтата фланелка със зелената на лидера по точки.

Днес предстои четвъртият етап, който отново дава шанс за изява на спринтьорите. Отсечката е с дължина от 195 км между Ла Боле до Сарзо. В етапа има само една височина от четвърта категория далеч преди финала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.