Пет медала за България от европейското по лека атлетика за хора с увреден слух до 20 г.

Българските състезатели спечелиха общо пет медала (1 сребърен и 4 бронзови) на четвъртото Европейско първенство по лека атлетика за младежи и девойки до 20 години с увреден слух в София.

Най-добро класиране записа Роза Десислава Муньос, която остана втора в хвърлянето на копие.

Два бронза взе Надка Начова на скок на дължина и на скок на височина, а Маргарита Маринова (гюле) и Емануела Петрова (копие) също се класираха на третото място в своите дисциплини и заслужиха място на подиума.

„Добро представяне на нашите атлети. 5 медала не са малко, имайки предвид силната конкуренция във всички дисциплини. Благодаря на всички, които помогнаха Европейското в София да се проведе на ниво и до нови спортни срещи“, коментира Николай Бозев, изпълнителен директор на Българска спортна федерация на глухите, цитиран от БНТ.

Общо 106 състезатели, 11 от които българи, от 14 държави взеха участие във форума, а следващото участие на български спортисти с увреден слух е Европейския шампионат по бадминтон в Словакия от 20 до 29 юли. В него България ще бъде представена от седем играчи, като главен треньор на националите е Петя Неделчева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.