Волейболистките излизат за класиране на финал в Златната европейска лига

Снимка: CEV

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков заяви на преди старта на финалната четворка от Златната европейска лига в Будапеща (Унгария), че целта пред отбора е да се класира за финал и по възможност да спечели купата.

Днес, 14 юни, нашите момичета излизат срещу тима на Финландия в първия полуфинал от надпреварата, а двубоят е от 18:00 ч (б.в). Срещата ще се излъчи пряко по БНТ 2.

Победа ще класира родните националки на финал и също така за междуконтиненталния „чалъндж“ турнир, от който първенецът ще получи промоция за Волейболната лига на нациите.

„Трофеят на Златната европейска лига е много красив. Ние сме щастливи, че успяхме да се класираме за финалната четворка и сме тук на турнира в Будапеща.Основната ни цел е да се класираме на финалл и по възможност да спечелим купата. Но в същото време трябва да кажа, че уважаваме много другите отбори. Затова излизаме за победа на полуфинала и се надяваме на успех”, каза Иван Петков на официалната пресконференция.

„Отборът ни е много млад. Затова полуфиналът срещу Финландия ще бъде едно изпитание за нашия дух. Надявам се, че ще направим добър мач и ще победим. Харесва ни обстановката в Будапеща, всичко е организирано на високо ниво. Направихме и приятелски мач срещу домакините от Унгария. Но разбира се всичко ще се реши на полуфинала. Излизаме с голяма мотивация и се надяваме на успешен завършек за нас“, заяви капитанът на националките Христина Русева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.