Ансамбълът след бронза: Tова е най-големият урок, ще се поучим от грешките си!

България спечели два бронзови медала в многобоя при ансамблите и в отборното класиране на Европейското по художествена гимнастика в испанския град Гуадалахара.

Нашите момичета в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова, който водеше в класирането след първия ден на надпреварата, допусна грешка в съчетанието си на три топки и две въжета и остана на третата позиция.

След състезанието гимнастичките бяха разочаровани, но изразиха увереност, че ще се върнат по-силни след вчера.

„Не сме доволни от представянето си днес (б.р.-вчера). Но се учим от грешките си и продължваме напред“, каза Симона Дянкова.

„В момента ни тежи това, че не успяхме да изиграем съчетанието си, водехме в класирането и не успяхме да задържим позициите си. Това ще ни направи по-силни и се надявам още в неделя да покажем много повече“, заяви Лаура Траатс.

„Всеки един ансамбъл, ако си изиграе съчетанието, има шанс за медали. Битката е много жестока. Виждате, че с грешка пак успяваме да вземем медал. Не сме доволни от представянето си“, коментира Мадлен Радуканова.

„За нас това е най-големият урок, който ще получим занапред и след време ще се радваме, че се е случило така, защото ще разберем какво трябва да правим в такива моменти. Това е много ценен урок за нас“, сподели Елена Бинева.

„Естествено, че е горчиво, на всички ни е малко гадно. Но смятам, че сме много силни, защото сме заедно. От всяка трудна ситуация се излиза по-силен и много се надявам в неделя да покажем всичко, на което сме способни“, обясни Стефани Кирякова.

Треньорът на девойките – Силвия Стойнева, похвали момичетата за представянето: „Много съм доволна от децата. Справиха се с напрежението. Показаха много хубави съчетания. Най-критично в подготовката, когато се уморат и им е трудно да продължват. Успяхме, справихме се.“

„Хвърлих се и се наслаждавах на това, че играя на Европейско“, каза Елизабет Йовчева, цитирана от БНТ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.