Над 30 хил. души на крака заради българския ансамбъл в Москва

Снимка: INSTAGRAM

Над 30 хиляди зрители присъстваха на десетия юбилеен фестивал на звездата на руската художествена гимнастика Алина Кабаева, който се проведе в Москва.

Българският ансамбъл участва с демонстративно изпълнение на съчетанието с топки и въжета. Грациите бяха със специално изработени костюми от домакините и сценичен грим.

Фестивалът „Алина“ е едно от най-мащабните събития в света на художествената гимнастика. От 2009 година събитието се провежда ежегодно под патронажа на благотворителния фонд „Алина Кабаева“, обединяващо стотици млади спортисти от Русия и други страни.

От 2009 до 2017 г. се проведоха девет фестивала, всеки от които се превърна в истинско събитие в света на художествената гимнастика. Млади спортисти от Русия и други страни сериозно се подготвят за фестивала всяка година, като работят с треньори, сценаристи и хореографи, за да представят оригинални и вдъхновяващи изпълнения.

Всяка година на събитието участват над 50 екипа от повече от 50 градове в Русия и други държави – Азербайджан, Беларус, България, Германия, Израел, Япония, Казахстан, Куба, Република Южна Осетия.

Фестивалът е насочен към Деня на детето 1 юни. Тази година той е специално посветен на това колко важно е в детството да срещнеш подходящия треньор и наставник. Такъв, на когото да имаш доверие и той да вярва в теб.

Българките се включиха с огромно желание и завладяха напълно залата със своето изпълнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.