Над 30 хил. души на крака заради българския ансамбъл в Москва

Снимка: INSTAGRAM

Над 30 хиляди зрители присъстваха на десетия юбилеен фестивал на звездата на руската художествена гимнастика Алина Кабаева, който се проведе в Москва.

Българският ансамбъл участва с демонстративно изпълнение на съчетанието с топки и въжета. Грациите бяха със специално изработени костюми от домакините и сценичен грим.

Фестивалът „Алина“ е едно от най-мащабните събития в света на художествената гимнастика. От 2009 година събитието се провежда ежегодно под патронажа на благотворителния фонд „Алина Кабаева“, обединяващо стотици млади спортисти от Русия и други страни.

От 2009 до 2017 г. се проведоха девет фестивала, всеки от които се превърна в истинско събитие в света на художествената гимнастика. Млади спортисти от Русия и други страни сериозно се подготвят за фестивала всяка година, като работят с треньори, сценаристи и хореографи, за да представят оригинални и вдъхновяващи изпълнения.

Всяка година на събитието участват над 50 екипа от повече от 50 градове в Русия и други държави – Азербайджан, Беларус, България, Германия, Израел, Япония, Казахстан, Куба, Република Южна Осетия.

Фестивалът е насочен към Деня на детето 1 юни. Тази година той е специално посветен на това колко важно е в детството да срещнеш подходящия треньор и наставник. Такъв, на когото да имаш доверие и той да вярва в теб.

Българките се включиха с огромно желание и завладяха напълно залата със своето изпълнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.