България приема три Световни купи и шампионат по ски за младежи

Снимка: Facebook

Българската федерация по ски получи правото да организира 3 поредни Световни купи в алпийските ски и за първи път в историята си Световен шампионат за младежи до 20 години.

Това стана по време на 51-ия Конгреса на ФИС.

Домакин на престижни стартове ще бъде Банско, който до момента е организирал 5 старта за Световната купа в алпийските ски и два за Световната купа по сноуборд.

Заслугата е изключително много на големия приятел на родните ски Марк Жирардели, който помага на страната ни повече от 15 години. Той положи изключителните усилия, за да може България да е отново сред домакините на най-престижните състезания в ските.

През 2019-а година Банско ще приеме три старта за Световната купа при мъжете (22-24 февруари). Година по-късно пак под Тодорка ще дойде елитът при жените. Състезанията ще бъдат на 25-26 януари, което автоматично вкарва Банско в клуба на най-големите ски курорти.

Най-сериозното изпитание за България ще бъде през 2021-а година, когато Банско ще приеме Световната купа за мъже (27-28 февруари), а веднага след това от 1 до 10 март ще домакинства и на Световното първенство в алпийските ски до 20 години. Шампионатът на талантите в ските по традиция се излъчва от пан-европейския тв канал Евроспорт.

This article has 3 Comments

  1. Банско отново е номер 1 в Източна Европа! Аз поне не си спомням друг ски курорт, който толкова време да приема състезания от Световната купа по ски алпийски дисциплини!

  2. Банско вече показа, че може да организира надпревари от такъв калибър, логично пак да му се гласува доверие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.