Сестри Стоеви се целят в медал от световното първенство

Европейските шампионки на двойки жени по бадминтон Стефани Стоева и Габриела Стоева обявиха, че основните им цели до края на годината са да спечелят медал от Световното първенство и да се изкачат до топ 8 на световната ранглиста.

Сестрите бяха наградени за спортисти номер 1 на април, след като в края на миналия месец спечелиха историческа първа европейска титла за българския бадминтон на шампионата в испанския град Уелва. Стефани и Габриела Стоеви получиха също специална трофейна купа от ръководството на БФБадминтон.

„За нас е голяма чест да получим тези награди. Все още не можем да повярваме, че спечелихме тази европейска титла. Борихме се четири години за този медал и сме много щастливи, че сме на върха на европейския бадминтон“, каза Габриела Стоева.

Стефани Стоева благодари на целия им екип, на Министерството на спорта, на федерацията, на техния клуб БСК Пазарджик и на всички, които са ги подкрепяли.

„За нас това европейско първенство беше наистина много тежък турнир. Миналата година загубихме на финала и този път, ако не бяхме взели златото, щеше да бъде провал“, добави Стефани Стоева.

„Основната ни цел е световното първенство в Китай в края на юли. Надяваме се на добро представяне и да вземем медал. Освен това искаме да влезем в топ 8 на световната ранглиста, за да участваме в заключителния Мастърс турнир на най-добрите осем в света“, каза Габриела Стоева.

В момента сестрите са на 10 място в ранглистата.

Габриела Стоева игра на финала на европейското първенство с контузия на рамото, но днес заяви, че травмата ѝ е излекувана.

„Преди финала имах тежка контузия на рамото и не знаех дали ще издържа. В момента се чувствам добре“, каза тя.

Вчера сестрите спечелиха титлата на двойки на държавното първенство по бадминтон, а Стефани Стоева стана и шампионка на сингъл жени. Българките ще се подготвят изцяло във Франция с техния личен треньор Михаил Попов за световното първенство, а през юли ще участват на два турнира от Суперсериите.

„Успехът е доста изстрадан за тях и е достоен завършек на този етап от кариерата им. Управителният съвет на федерацията по инициатива на ръководството и на почетния председател Пюзант Касабян взе решение да връчи на Габриела и Стефани Стоева тази трофейна купа“, каза президентът на централата д-р Володя Златев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.