Катрин Тасева с два златни медала на уредите от първенството на България

Катрин Тасеева Снимка: БФХГ

Шампионката в многобоя Катрин Тасева от клуб Левски Илиана спечели два златни и два сребърни медала на финалите на отделните уреди при жените на държавното първенство по художествена гимнастика категория Елит, което завърши в зала „София“.

Тасева стана шампионка на бухалки и лента, след като получи оценки съответно 19.150 и 17.700 точки. Тя взе сребърните медали на обръч със 17.000 точки, след като имаше изпускане на уреда и на топка с 18.750.

Златото на обръч спечели Невяна Владинова от клуб Левски, която игра добре и беше оценена със 17.550 точки. На обръч грешки допуснаха всички финалистки, което е очевидно от оценката, с която бронзовото отличие взе Ерика Зафирова от клуб Левски Илиана – 15.450 точки.

Златото на топка спечели Боряна Калейн от клуб Левски Триадица след отлична игра и оценка от 19.200, която е най-високата на турнира. Трета се нареди Ерика Зафирова от клуб Левски Илиана със 17.650, колкото получи и Невяна Владинова, но оценката на Зафирова за изпълнение е по-висока, а Владинова изпусна уреда.

На бухалки втора е Невяна Владинова (Левски) с оценка от 17.550 точки, а трета – Боряна Калейн (Левски Триадица) със 17.200 точки, след като изпусна бухалка.

На лента сребърното отличие взе Боряна Калейн със 17.550, а бронзовото стана притежание на Невяна Владинова със 17.300. В този финал бяха допуснати неточности почти от всички финалистки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.