Катрин Тасева с два златни медала на уредите от първенството на България

Катрин Тасеева Снимка: БФХГ

Шампионката в многобоя Катрин Тасева от клуб Левски Илиана спечели два златни и два сребърни медала на финалите на отделните уреди при жените на държавното първенство по художествена гимнастика категория Елит, което завърши в зала „София“.

Тасева стана шампионка на бухалки и лента, след като получи оценки съответно 19.150 и 17.700 точки. Тя взе сребърните медали на обръч със 17.000 точки, след като имаше изпускане на уреда и на топка с 18.750.

Златото на обръч спечели Невяна Владинова от клуб Левски, която игра добре и беше оценена със 17.550 точки. На обръч грешки допуснаха всички финалистки, което е очевидно от оценката, с която бронзовото отличие взе Ерика Зафирова от клуб Левски Илиана – 15.450 точки.

Златото на топка спечели Боряна Калейн от клуб Левски Триадица след отлична игра и оценка от 19.200, която е най-високата на турнира. Трета се нареди Ерика Зафирова от клуб Левски Илиана със 17.650, колкото получи и Невяна Владинова, но оценката на Зафирова за изпълнение е по-висока, а Владинова изпусна уреда.

На бухалки втора е Невяна Владинова (Левски) с оценка от 17.550 точки, а трета – Боряна Калейн (Левски Триадица) със 17.200 точки, след като изпусна бухалка.

На лента сребърното отличие взе Боряна Калейн със 17.550, а бронзовото стана притежание на Невяна Владинова със 17.300. В този финал бяха допуснати неточности почти от всички финалистки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.