Спасителната операция за Боян Петров продължава с пълна сила

Боян Петров

Спасителната операция за Боян Петров продължава с пълна сила. Това заяви в ефира на БНТ жената до алпиниста – Радослава Ненова. „Би трябвало тази сутрин екип да е тръгнал нагоре“, обясни тя и допълни, че днес времето на Шиша Пангма е наистина хубаво и шансовете са с тях.

Възможно е и да излети хеликоптер – има разрешение от китайска страна, изтъкна Ненова.

„Днес ще получим и сателитната снимка“, информира тя и обясни, че процесът по създаването им е чрез насочване на сателит към мястото, а на определени интервали се прави снимка.

„Тази снимка е много детайлна“, обясни Радослава и добави, че това може да насочи хората на мястото, на което би могъл да бъде Боян.

По думите й стана ясно, че казват че е възможно за един ден да се стигне то третия лагер.

Днес към издирвателния екип ще се присъедини един от легендарните шерпи, обясни Радослава и акцентира, че той е участвал в много сложни спасителни операции.

Петя Колчева, единствената българка покорила най-високия връх, е обнадеждена за Боян. По думите й ако има опитен височинен алпинист в България в настоящо време това е Боян.

Радослава Ненова е категорична, че получава съдействие от всички институции. „Просто съм безкрайно благодарна“, заяви тя и обясни, че тези дни постоянно е на телефона с Външно министерство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.