Елитът в модерния петобой пристига в София

Най-добрите на планетата в модерния петобой пристигат в България в края на този месец. От 23 до 27 май София ще бъде домакин на Световната купа за мъже и жени.

Състезанието е от особена важност, тъй като е четвърто в програмата за годината и ще определи участниците във финалите през юни в Астана (Казахстан). Наред с това, турнирът в българската столица ще бъде една от последните класни проверки преди Европейското първенство, което предстои през юли в Шекешфехервар (Унгария).

Състезанията у нас са част от инициатива „София – Европейска столица на спорта“ и в тях ще участва целият световен елит в модерния петобой. В България пристигат последните олимпийски шампиони от Рио 2016 – руснакът

Александър Лесун и австралийката Клоуи Еспозито, в стартовите листа са записани десетки световни и европейски шампиони и медалисти – Павло Тимошенко (Украйна) – сребърен медалист от Игрите в Рио, Кирил Беляков (Русия),

Елена Микели (Италия), Елоди Клювел (Франция) – олимпийска вицешампионка от Рио 2018 и други.

Водещите нации в модерния петобой ще участват с пълни отбори. Повечето от делегациите ще пристигнат на 21 май, а ето и пълната програма на Световната купа София 2018:

22.05.2018 г. – тест на конете
23.05.2018 г. – квалификация жени (без конен спорт)
24.05.2018 г. – квалификация мъже (без конен спорт)
25.05.2018 г. – финал жени
26.05.2018 г. – финал мъже
27.05.2018 г. – щафета микс (един мъж и една жена)

Плуването ще се състои на комплекс „Диана“, фехтовката – в хандбалната зала на НСА, а ездата и комбинираната дисциплина от бягане и стрелба е на тревния плац при централния вход на НСА „Васил Левски“.

За престижните стартове в София пристигат президентът на Международната федерация по модерен петобой (UIPM) доктор Клаус Шорман, генералния секретар Шайни Фанг и други видни гости, сред които членове на Борда на UIPM, както и президенти на континентални федерации и на национални федерации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.