Съпругата на Боян Петров: Сигурна съм, че е взел най-добрите решения, за да оцелее!

Снимка: Facebook

Съпругата на Боян Петров, който е в неизвестност в района на връх Шиша Пангма, изнесе нови разкрития по тревожната новина.

„Той просто тръгна един ден преди тях (б.р. – останалите от експедицията), така че когато те са стигнали до трети лагер, той вече вероятно се е качвал към върха. Но те са решили да не остават, защото времето им се е сторило тежко, а той вероятно заради лошото време, или нещо друго, не е могъл да слезе. И сателитният му телефон е долу, в базовия лагер, така че не могат и да го чуят.

За такава височина това е много дълъг период от време, там всичко трябва да е бързо. Но пък останалите от експедицията казаха, че в един по-долен лагер има достатъчно храна, има кислород, има всичко за оцеляване. Това, което аз си представям, е, че просто може би е стигнал до този лагер и чака да се оправи времето, за да слезе още по-надолу.

В момента се опитвам да организирам спасителна акция, която е възможно да тръгне най-рано утре, заради времето. Аз съм сигурна, че Боян взел най-добрите решения, за да оцелее, така че вярвам в добрия изход от цялата ситуация.“, заяви Радослава Ненова в родния ефир.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.