България с 11 каратеки на европейското в Нови Сад

11 български каратеки ще се хвърлят в битките за медалите на европейското в Нови Сад от 10 до 13 май. Националите заминават във вторник за силното състезание.

Треньорите Ангел Стефанов и Ангел Ленков разчитат на четири представителки при жените и седем при мъжете. Участваме и в отборното кумите.

„Нашето желание е всички да се представят на ниво. Очакваме резултати от европейската шампионка за девойки Ивет Горанова, която влиза при жените. Александра Стублева се намира в Топ 20 на световната ранглиста и също е с прекрасни възможности“, коментира спортният директор на Българска национална федерация карате Борислав Иванов, който е най-успешната българска каратека с четири медала от европейски първенства.

Месец май ще бъде изключително натоварен месец за олимпийския спорт. На 26 и 27 София ще бъде домакин на Световната младежка лига, която е квалификация за Младежките олимпийски игри.

„Очакваме над 1500 състезатели от 80 държави. Интересът към каратето нарасна след влизането в олимпийската програма“, добави Борислав Иванов.

Националите в момента са на лагер. Те се готвят в тренировъчната база на стадион „Васил Левски“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.